zondag 13 november 2011

confituurtaart

Daarmee maak je ook lekkere confituurtaart.
Nodig:
--> 1 vel uitgerold bladerdeeg
--> 200 g confituur

Hoe?

-->  Vel uitgerold bladerdeeg met het bakpapier in een ronde taartvorm leggen en goed aandrukken.
--> Prik er enkele keren in met een vork (anders gaat de bodem bollen bij het bakken).
--> Confituur over het deeg strijken en hou 2 eetlepels opzij voor afwerking.
--> Knip het te veel aan bladerdeeg weg.
--> Van de restjes knip je reepjes van een halve cm breed.

--> Leg de reepjes in kruisvorm over mekaar.
--> Zet taart in voorverwarmde oven van 200°C zo een 10 min.
-->Haal de taart uit de oven en strijk de ruitjes in met de overige confituur.
--> Laat de taart nog 5 min bakken in de oven.


Ready Freddy!

1 opmerking:

Elisa zei

En ze was lekker !