nodig :
- 1 kg bosbessen (ik nam de diepvries van Ringis uit Colruyt)
- 1 kg geleisuiker (te vinden bij de andere suikers)
- 4 bokalen
1. Laat de bosbessen ontdooien.
2. Breng een kom water aan de kook en laat hierin de bokalen en deksels enkele minuten koken. Draai de bokalen en deksels omgekeerd op een verse keukenhanddoek en laat uitlekken.
3. Meng de bessen in een kom met de geleisuiker en laat 3 uur trekken in de frigo.
4. Breng de bessen in een pan aan de kook en laat 4 min. borrelend doorkoken.
5. Verdeel de hete confituur over de bokaaltjes en sluit deze meteen af met het deksel.
6. Draai de bokaaltjes om en laat zo 10 min. staan.
! Stap 2,5 en 6 zijn belangrijk om schimmel te voorkomen.
Kies enkele leuke etiketten om op de bokalen de kleven.
Knip met een kartelschaar een stofje uit van 15 cm x 15 cm en span het over je bokaal.
Zo wordt het ook een hip ideetje om familie /vrienden /collega's mee te verrassen.
2. Breng een kom water aan de kook en laat hierin de bokalen en deksels enkele minuten koken. Draai de bokalen en deksels omgekeerd op een verse keukenhanddoek en laat uitlekken.
3. Meng de bessen in een kom met de geleisuiker en laat 3 uur trekken in de frigo.
4. Breng de bessen in een pan aan de kook en laat 4 min. borrelend doorkoken.
5. Verdeel de hete confituur over de bokaaltjes en sluit deze meteen af met het deksel.
6. Draai de bokaaltjes om en laat zo 10 min. staan.
! Stap 2,5 en 6 zijn belangrijk om schimmel te voorkomen.
Kies enkele leuke etiketten om op de bokalen de kleven.
Knip met een kartelschaar een stofje uit van 15 cm x 15 cm en span het over je bokaal.
Zo wordt het ook een hip ideetje om familie /vrienden /collega's mee te verrassen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten