Onlangs volgde ik een bakcursus bij de AVEVE.
Ik bleek het enige jonge dingske te zijn tussen een bende oudere vrouwen.
Het werd een keigezellige avond.
Ik heb mij serieus een kriek gelachen, kreeg heel wat tips van 'vrouwen met ervaring' en ging naar huis met een vol buikske met lekkerheden en een boekske vol heerlijke recepten.
Uit de recepten : 'soeskes gevuld met zalmmousse' en 'perentaart met speculaascrumble'
haalde ik het soezendeeg en de banketbakkersroom.
Ingrediënten voor een 20tal dikke soezen:
Ik bleek het enige jonge dingske te zijn tussen een bende oudere vrouwen.
Het werd een keigezellige avond.
Ik heb mij serieus een kriek gelachen, kreeg heel wat tips van 'vrouwen met ervaring' en ging naar huis met een vol buikske met lekkerheden en een boekske vol heerlijke recepten.
Uit de recepten : 'soeskes gevuld met zalmmousse' en 'perentaart met speculaascrumble'
haalde ik het soezendeeg en de banketbakkersroom.
Ingrediënten voor een 20tal dikke soezen:
voor het soezendeeg :
- 200g AVEVE Mix voor soezen (dus bij AVEVE te vinden)
- 2 eieren
- 200 ml heet water (net niet aan het koken) (Het heet water zorgt voor betere binding)
- 2 eieren
- 200 ml heet water (net niet aan het koken) (Het heet water zorgt voor betere binding)
voor de banketbakkersroom :
- 200 g Cake 'n Party Mix voor banketbakkersroom (bij AVEVE)
- 660 ml melk (indien je iets minder stevige banketbakkersroom wil, gebruik je meer melk)
- 200 g Cake 'n Party Mix voor banketbakkersroom (bij AVEVE)
- 660 ml melk (indien je iets minder stevige banketbakkersroom wil, gebruik je meer melk)
voor chocoladeglazuur :
- 125 g pure chocolade
- 90 g poedersuiker
- 60 g boter (Ik gebruikte 'Melkerijboter van everyday Colruyt')
Start :
1. Verwarm de oven voor op 170 ° C.
2. Meng de eieren en de soezenmix.
2. Voeg al roerend het heet water toe.
3. Meng tot een homogeen beslag.
4. Schep het beslag in een spuitzak. Beleg een bakplaat met bakpapier en spuit er 20 soezen op.
5. Bak de soezen op 170°C een 30min.
2. Voeg al roerend het heet water toe.
3. Meng tot een homogeen beslag.
4. Schep het beslag in een spuitzak. Beleg een bakplaat met bakpapier en spuit er 20 soezen op.
5. Bak de soezen op 170°C een 30min.
Ondertussen kan je banketbakkersroom maken :
6. Klop de Cake 'n Party Mix voor banketbakkersroom met de melk en laat even opstijven.
7. Schep het beslag in een spuitzak.
7. Schep het beslag in een spuitzak.
8. Laat de soesjes afkoelen en prik er een gaatje in.
9. Spuit de soesjes vol met de baketbakkersroom.
chocoladeglazuur :
9. Spuit de soesjes vol met de baketbakkersroom.
chocoladeglazuur :
10. Breek de chocolade in kleine stukjes.
11. doe chocolade en boter in een kom en zet in microgolfoven (lage stand).
12. Wanneer beide gesmolten zijn, haal je het uit microgolfoven en meng je alles goed met een vork.
11. doe chocolade en boter in een kom en zet in microgolfoven (lage stand).
12. Wanneer beide gesmolten zijn, haal je het uit microgolfoven en meng je alles goed met een vork.
13. Voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe.
14. Doe de eetlepels water geleidelijk bij het mengsel (zorgt voor dunner maken van mengsel).
15. Doop er de soesjes in.
16. Laat soesjes afkoelen en zet even in de frigo.
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
15. Doop er de soesjes in.
16. Laat soesjes afkoelen en zet even in de frigo.
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Geen opmerkingen:
Een reactie posten